Tradiční boršč


Tradiční boršč

Ingredience

500 g hovězího masa, 250 g syrové červené řepy, 200 g bílého zelí, 50 g cibule, 120 g mrkve, 4 stroužky česneku, 50 ml oleje, 1 l hovězího vývaru, 300 g krájených rajčat v konzervě, 3 bobkové listy, pepř, sůl, zakysaná smetana, 5 snítek kopru

Postup

Očištěné maso vykostíme, zeleninu oloupeme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno, sterilovanou řepu slijeme a necháme okapat, zelí slijeme a překrájíme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, uvaříme doměkka a scedíme. Maso i kosti vložíme do studené vody, osolíme, přidáme bobkový list, pepř, nové koření a na mírném plameni vaříme, až je maso měkké. Na másle v hrnci zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a osmažíme. Do směsi vmícháme papriku, rajčatový protlak, promícháme a odstavíme. Uvařený vývar přecedíme na zeleninovou směs, přidáme zelí, řepu, brambory a chvíli povaříme. Nakonec přidáme drobně pokrájené maso, smetanu a polévku už jen prohřejeme, nevaříme. Dobrou chuť!

Tipy: Last minute dovolená u moře, Půjčka na cokoliv do 5 minut