Spaghetti carbonara


Spaghetti carbonara

Italská kuchyně je v celém světě velmi oblíbená. Stačí pár surovin, a dokážete vykouzlit těstoviny, které chutnají prostě skvěle. Na italských spaghetti carbonara si pochutná každý a příprava je tak snadná.

Ingredience

250g špaget (případně linguine), 100g pancetty, 50g sýru parmazán, 3 žloutky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla, olivový olej, sůl, pepř

Postup

Ve velkém hrnci dáme vařit vodu, osolíme, přidáme těstoviny a vaříme podle návodu. Slaninu nakrájíme na proužky nebo kostičky, sýr nastrouháme. Žloutky promícháme v mističce se solí a pepřem a přidáme většinu sýra. Česnek zmáčkneme plochou stranou nože. Do pánve dáme máslo a lžičku olivového oleje, rozehřejeme a přidáme slaninu a česnek (pro chuť). Mícháme, než je slanina křupavá a česnek vytáhneme. Pod pánví udržujeme slabý plamen, vytáhneme uvařené těstoviny kleštěmi a přidáme ke slanině. Můžeme přidat trochu vody z hrnce, ve kterém se těstoviny vařili, promícháme a asi 1 minut povaříme. Poté těstoviny odstavíme a přilijeme vaječnou směs se sýrem.

Pořádně promícháme, aby žloutky ulpěly na všech špagetách a vznikla hladká omáčka. Podáváme posypané parmazánem.

Dobrou chuť