Rumpsteak s medovým nádechem


Rumpsteak s medovým nádechem

Rumpsteak patří k nejvíce oceněným částem zadního hovězího masa. Je to velmi chutné a libové maso, ideálně na gril.

Ingredience

rumpsteak 500 g, olivový olej 50 g, med 50 g, mleté ořechy 3 lžíce, drcené chilli koření 1 lžička, šťáva z 1/2 limetky, kůra z 1 limety, sójová omáčka 2 lžíce, nasekaná petrželka a koriandr po 1 lžíci, sůl, pepř

Postup přípravy

Maso (nejlépe v bio kvalitě) potřete směsí připravenou ze všech uvedených surovin a nechte ho asi 2 hodiny marinovat v lednici. Zprudka ho pak opékejte na pánvi, z každé strany asi jednu a půl minuty, záleží však na výšce steaku (maso by mělo zůstat uprostřed růžové). Steak podávejte například s opečenými cuketami a bramborami, ale také se salátem podle následujícího receptu.