Lívance s ovocem


Lívance s ovocem

Lívance jsou populární zejména u nás v českých zemích a rádi si je dopřejeme hlavně k snídani. Neodoláme ale i jako dezert po hlavním jídle. Vychutnejte si tento výborný recept.

Ingredience

2 vejce, 1 lžíce cukru moučky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 250 ml mléka, 150 g polohrubé mouky, ovoce podle chuti

Postup

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko a mouku, kterou smícháme s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten opatrně vmícháme do připraveného těsta. Vše promícháme. Na plotně si rozehřejeme lívanečník a peroutkou jej vymažeme olejem na smažení. Pokud nemáte lívanečník, postačí i běžná pánev. Lívance smažíme dozlatova po obou stranách. Dobrou chuť!