Italská Frittata


Italská Frittata

Frittata – tohle jídlo si prostě musíte zamilovat! Pochází z Itálie a je věrná také italským zásadám. Lahodné jídlo například k večeři.

Ingredience

2 ks brambory typ B, 1 lžíce máslo, 12 plátek anglická slanina, 1 ks papriková klobása, 12 ks cherry rajčátka, 2 ks paprika, 3 ks jarní cibulka, 12 ks vejce, 100 ml smetana 33%, 2 hrst baby špenát, 60 g sýr čedar, sůl, pepř mletý, uzená paprika – koření,

Postup

Oloupeme brambory a nakrájíme na menší kostičky a uvaříme. Mezitím nakrájíme slaninu nadrobno a chorizo na plátky. Obojí malou chvíli orestujeme na másle v pánvi, která je vhodná do trouby. Přidáme na menší kousky nakrájené papriky, cibulku, rajčátka a brambory. Vejce rozšleháme se smetanou a směs přelijeme. Ochutíme solí, pepřem a uzenou paprikou, přidáme nasekaný špenát a nastrouhaný sýr čedar a vše krátce osmažíme na pánvi. Dáme zhruba na deset minut do trouby, která je předehřátá na 200 stupňů. Dobrou chuť!