Domácí vaječný likér


Domácí vaječný likér

Ingredience:

  • 6 vajec (čerstvých a ideálně bio)
  • 400 g kondenzovaného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
  • 400 ml rumu (nebo podle chuti)

Postup:

  1. Příprava vajec:
    • Oddělte bílky od žloutků.
    • V malé míse uveďte žloutky dohromady a postupně přidávejte kondenzované mléko, stále míchejte.
  2. Přidání vanilky:
    • Přidejte vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr do směsi žloutků a kondenzovaného mléka. Dobře promíchejte.
  3. Přidání rumu:
    • Postupně přilijte rum a stále míchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily.
  4. Příprava bílků:
    • V jiné misce šlehejte bílky do tuhé pěny. Poté opatrně vmíchejte do směsi žloutků, kondenzovaného mléka, vanilky a rumu.
  5. Finální směs:
    • Výslednou směs nechte odpočívat alespoň 1-2 hodiny v chladničce, aby se chutě propojily.
  6. Naplnění láhve:
    • Poté přelijte vaječný likér do láhví a uložte do chladničky. Likér bude nejlepší, když necháte chladit alespoň 24 hodin před konzumací.

Tímto způsobem si můžete užít skvělý domácí vaječný likér. Pamatujte, že alkohol může být nebezpečný a měl by být konzumován zodpovědně.