Bramborový salát


Bramborový salát

Příloha z brambor, kořenové zeleniny a majonézy je součástí téměř každé štědrovečerní večeře. Skvěle se hodí také k řízku. A pokud nejste příznivci majonézy, snadno si bramborový salát můžete zjemnit bílým jogurtem.

Ingredience

1 kg salátových brambor, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 100 g sterilizovaného hrášku, 3 nakládané okurky, 1 malá cibule nasekaná najemno, 2 vejce natvrdo, 1 lžíce hořčice, 5 lžic majonézy, sůl, pepř, cukr, ocet

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, ideálně den předem. Oloupeme, nakrájíme na kostičky. Povařenou oloupanou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, společně s okurkami. Dáme do mísy, přidáme nakrájené vajíčko, cibuli a sterilizovaný hrášek. Přidáme nakrájené brambory, dochutíme a jemně promícháme s hořčicí a majonézou. Podle chuti můžeme přidat ocet, případně i cukr. Nahoru na ,mísu můžeme položit vajíčko nakrájené na kolečka na ozdobu, zabalíme a dáme do lednice.

Bramborový salát chutná každému jinak. Ingredience můžete přidávat zcela podle vašich preferencí a chuti, stejně tak množství majonézy a dochucovadel.