Bramborová buchta


Bramborová buchta

Chcete rychle koláče bez práce? Tak to dnes pro Vás nemám, ale mám jinou rychlovku. A tou je bramborová buchta. Jednoduché jídlo co zvládne naprosto každý.

Ingredience

375 g hrubé mouky, 375 ml mléka, špetka cukru, 20 g čerstvých kvasnic, 250 g syrových nastrouhaných brambor, 1 malé vejce, sůl, mletý pepř, 2-3 lžíce majoránky, 5 – 7 stroužků česneku, 1 – 2 lžíce sádla na vymazání pekáče

Postup

Trochu mléka odebereme a ohřejeme, aby bylo teplé, ne horké. Zamícháme do něj lžíci mouky, špetku cukru a rozdrobíme kvasnice. Přikryté necháme vzejít. Do mísy dáme všechno ostatní, přidáme kvásek a důkladně promícháme. Necháme 45 minut kynout. Pak těsto nalijeme na plech nebo pekáč důkladně vymazaný sádlem. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova (180°C, asi 25-30 minut). Podáváme k polévce nebo se zeleninovým salátem.